Chirurgie
Artikelindex
Chirurgie
Page 2
Page 3
Alle pagina's

De chirurgie of Heelkunde, het gedeelte van de geneeskunde dat vooral met mechanische hulpmiddelen en in het bijzonder met operatiemethoden genezing poogt te verkrijgen.

De mogelijkheid tot narcose (verdoving) en de kennis dat wondinfectie kan worden voorkomen door een goede hygiëne, versnelden de ontwikkeling. De hulpmiddelen en materialen die door de technologische ontwikkeling van de 20ste eeuw ter beschikking kwamen, hebben de chirurgie in een overweldigend tempo verrijkt. Op deze website kunt u informatie vinden over de Chirurgie en haar werkwijze, alsmede de bereikbaarheid en andere achtergrondinformatie.U kunt zich, indien u dat wenst, direct tot de specialist wenden via verwijzing van uw huisarts. Indien u vragen en/ofaanbevelingen heeft, kunt u dit kenbaar maken aan onze medewerkers. Drs. R. GirjasingHoofd afdeling Chirurgie

ZIEKENHUIS OPNAME

Poliklinische ingrepen

Chirurgische ingrepen worden uitgevoerd op de 2e etage van het Academisch Ziekenhuis.

Via uw huisarts of specialist kan beslist worden dat het noodzakelijk is dat u in een ziekenhuis wordt opgenomen. Patienten worden om veel redenen in een ziekenhuis opgenomen: voor uitgebreid onderzoek, voor observatie of voor behandeling, waarvan operatie een van de meest ingrijpende is. Overigens worden kleine operaties tegenwoordig steeds meer poliklinisch uitgevoerd, hetgeen betekent dat u op de dag van de ingreep alweer naar huis kunt. Ook streeft men ernaar de patient zo kort mogelijk in het ziekenhuis te laten vertoeven. Dat is zowel te danken aan vooruitgang op medisch technisch gebied als aan de betere opvangmogelijkheden thuis, waar zonodig gezinszorg en verpleging kunnen worden ingeschakeld.