Kindergeneeskunde

De patiënten op deze afdeling hebben de grootste verscheidenheid aan medische problemen. Dat komt omdat er niet alleen kinderen met interne (kindergeneeskundige) ziekten, maar ook jongeren met algemeen chirurgische, orthopedische, neurochirurgische, plastisch-chirurgische, neurologische, urologische, cardiologische, keel-neus-oorheelkundige, oogheelkundige en een enkele keer gynaecologische aandoeningen worden behandeld. Het gebeurt vaker dat meer dan 1, soms zelfs 4 specialisten betrokken zijn bij de behandeling van dezelfde patiënt.

De kinderen worden via de polikliniek van een specialist, via de SEH of de Operatiekamer en soms vanuit de Intensive Care afdeling opgenomen. In het laatste geval waren ze tevoren, vanwege de ernst van hun toestand, vanuit de SEH voor intensieve behandeling daarheen vervoerd. Afdeling C beschikt over 5 kamers met 6 bedden en een isoleerkamer met 2, waarin meestal patiëntjes met brandwonden worden verpleegd.Voor gesprekken met de specialist zijn de ouders op de polikliniek van de desbetreffende specialist terecht.
Afdeling C is bereikbaar op tel. 442222 toestel 449

Bezoektijden/Ouderparticipatie/”Rooming-in”

De algemene bezoektijden zijn gelijk aan die van de overige afdelingen van het AZP n.l. ‘s morgens van 10.30 u. -11.30 u. en ’s middags van 17.00 u. - 18.00 u. Ouders mogen bij hun kind op bezoek komen tussen 9.00 u. en 21.00 u.
Ouders van ernstig zieke kinderen en moeders die borstvoeding geven mogen continue bij hun kind aanwezig zijn. Ouders (steeds één) die dat wensen, mogen ook ’s nachts bij hun kind blijven. Voor deze ouders heeft het Ziekenhuis geen bed beschikbaar. Op Afdeling A mag een ouder van een eigen opklapbaar bed gebruik maken. Op de andere afdelingen kan slechts op een stoel naast het bed gezeten worden.

Het is ook belangrijk dat ouders van gehospitaliseerde kinderen beseffen dat ze zelf voldoende rust nodig hebben. Dat kan door òf overdag òf ’s nachts thuis goed te slapen.