Neurochirurgie
Artikelindex
Neurochirurgie
Page 2
Page 3
Alle pagina's

Welkom op de website van de discipline Neurochirurgie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.De Neurochirurgie behoort tot de topklinische zorg en wordt binnen al haar mogelijkheden, met ondersteuning van apparatuur en knowhow, uitgeoefend in het AZP.Het is een specialisme dat zich bezighoudt met de chirurgie van het zenuwstelsel. Dat betekent dat er operaties worden verricht aan de hersenen, wervelkolom en perifere zenuwen.Op deze website kunt U informatie vinden t.a.v. de diverse afdelingen en de bereikbaarheid alsook van andere achtergrondinformaties.Indien U nog vragen en/of aanbevelingen heeft kunt U dit kenbaar maken aan onze medewerkers.

R.N. TJONG TJIN JOE
Hoofd afdeling Neurochirurgie

Neurochirurgie

Organization

De polikliniek Neurochirurgie is gevestigd op de begane grond en is te bereiken via de hoofdingang van het AZP.Poliklinische afspraken dienen bij voorkeur vooraf te geschieden. Dit kan aan de balie of telefonisch.
Voor spoedgevallen is er wel altijd ruimte. De afspraken worden gemaakt tussen 09:00 –12:00 uur en wel op de maandag, donderdag en vrijdag.Rekening dient te worden gehouden dat vanwege andere spoedgevallen de wachttijden wel kunnen uitlopen. Hiervoor wordt alvast uw begrip gevraagd.Verwijzingen naar de neurochirurg kunnen geschieden door de neuroloog, een specialist of door de huisarts.Er wordt dan opnieuw informatie (anamnese) ingewonnen bij de patiënt en een lichamelijk onderzoek kan hierna volgen. Eventueel worden nieuwe of aanvullende onderzoekingen aangevraagd.Alvorens een selectieve operatie plaatsvindt, zal uitvoerig informatie worden verstrekt ten aanzien van het nut van de operatie en eventueel gevolgen bij het niet opereren. De mogelijke complicaties worden ook voorgehouden.
De patiënt zal uiteindelijk de beslissing zelf moeten nemen al dan niet in samenspraak met de familie.Hierna kan een operatiedatum worden gepland. Rekening dient ermee te worden gehouden met een wachttijd van enkele weken voor de selectieve ingrepen.