Academisch Ziekenhuis Paramaribo
Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo
Home

Het Suriname Eye Centre van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is op 24 november 2009 geproclameerd en uitgegroeid tot een groot professioneel oogcentrum met eigen subspecialiteiten. Het Suriname Eye Centre is het enige topklinische oogcentrum in Suriname en de regio. Het doel van het Suriname Eye Center is het verzorgen van bereikbare en betaalbare oogheelkundige zorg van hoogstaande kwaliteit voor alle Surinamers.

Jaarlijks gaan er missies bestaande uit oogartsen, verpleegkundigen, TOA’s (Technisch Oogheelkundig Assistenten) en anderen naar Nickerie, Albina en het binnenland om de bewoners in hun eigen omgeving van oogheelkundige zorg te voorzien. Er zijn plannen om die zorg ook buiten de grenzen van Suriname aan te bieden.

Vanaf 2000 is er een steeds betere relatie tussen de oogartsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hun collegae van het Oogziekenhuis Rotterdam die in 2007 resulteerde in een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen beide ziekenhuizen.

Voor meer informatie zie Oogziekenhuis


Missie en Visie


Het Suriname Eye Centre is in Suriname de superspecialistische kliniek voor uw ogen Daartoe zijn wij innovatief, toonaangevend, kennisgedreven en betrokken bij alles wat met oogheelkunde in Suriname en de regio te maken heeft. Wij passen de nieuwste behandelmethoden toe waardoor patiënten bij ons verzekerd zijn van kwalitatief hoogstaande zorg.
Onze oogartsen en het ondersteunend personeel worden jaarlijks bijgeschoold. Dit vindt plaats door het volgen van workshops en trainingen in het buitenland en het organiseren van trainingssessies in eigen land door buitenlandse specialisten en consultants.

Wij werken aan het verbeteren van de voorlichting aan patiënten door het verspreiden van folders en ander voorlichtingsmateriaal. Het Internet, wordt zoals u merkt, eveneens gebruikt voor informatie over ons centrum.

 
Back