Academisch Ziekenhuis Paramaribo
Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo Academisch Ziekenhuis Paramaribo
Oogheelkundige Missies

Ziekenhuis AbinaOogmissie naar Albina

In april 2010 zijn de inwoners van Albina en omstreken bezocht door een team van het Suriname Eye Centre. Er werden ruim 150 patiënten onderzocht waarvan 42 met succes een operatie ondergingen. De patenten waren erg tevreden.



NickerieOogmissie naa Nickerie


Ook Nickerie wordt regelmatig bezocht door een team van het Suriname Eye Centre. De patiënten worden onderzocht en geopereerd in het Streekziekenhuis Nickerie.

De toeloop tijdens deze oogmissies is altijd erg groot. Hierdoor kan opgemaakt worden dat de behoefte aan oogheelkundige zorg groot is.
Nickerie
Het bijhouden van een goede patiëntenadministratie is ook op de verschillende missies erg belangrijk.




Missie binnenlandMissie naar het binnenland


Jaarlijks wordt door het Suriname Eye Centre een oogmissie naar het Binnenland georganiseerd. Door de lucht en over rivieren en wegen worden personeel en apparatuur aangevoerd om de honderden patiënten van kwalitatief goede zorg te voorzien.


Genieten van het uitzicht?? Dat kan tijdens de bootreis naar de locatie van de missie.

Waar te beginnenTja, waar zullen we beginnen? Het personeel is in staat om binnen twee uur een mobiele operatiekamer (OK) op te zetten. Het afbreken gaat nog iets sneller. Hierdoor is het team in staat om ’s morgens uit de stad te vertrekken en rond twaalf uur ’s middags met de eerste operaties te kunnen beginnen